Koningsplein 246  5038 WK Tilburg

Louis Schmidlin, van Zwitserse afkomst maar geboren in Haarlem op 30 januari 1870, begon op 11juli 1908 zijn fotozaak aan de Gasthuisstraat K540A . Op 21 januari 1917 verplaatste hij zijn zaak naar de locatie aan het Wilhelminapark nr. 39. In de honderd jaar dat Foto Schmidlin aan het Wilhelminapark gevestigd was werd de zaak een begrip in Tilburg..Louis werd opgevolgd door zijn zoon Louis Albert Schmidlin. Ton van Erp uit Vught nam vervolgens in 1965 de fotozaak over maar bleef uiteraard de, in het Tilburgse inmiddels zeer goed ingeburgerde naam Schmidlin, voeren. Bij gebrek aan opvolgers en in combinatie met een neergaande fotomarkt sloot van Erp het precies honderd jaar bestaande “Foto Schmidlin” in 2008.

 

Toekomst Foto ScHmidlin+

Later in dat zelfde jaar, 2008, krijgt Foto Schmidlin toch weer een nieuwe eigenaar. Jos Aarts, ruim 20 jaar actief in de fotografie, verwerft het pand inclusief het recht de naam Foto Schmidlin te voeren. Na een, bijna een jaar durende grondige renovatie waarbij oa het hele dak en de voorgevel vernieuwd werden, is de honderdjarige Foto Schmidlin+ medio november 2009 weer  

“alive and kicking”.

Niet meer als gespecialiseerde camera zaak maar puur als fotograaf. In de studio hebben maar liefst vier fotografen elk hun eigen specialiteit.Reclame, Architectuur, Bedrijfsfotografie, en eigentijdse Studiofotografie.

Een echte Schmidlin aan de muur?

Het kan weer, want: Een vakfotograaf gaat wel met de tijd mee maar zijn foto’s zijn ook weer tijdloos.

 

Na het Honderdjarige Rijk van Foto Schmidlin aan het Wilhelminapark neemt Jos Aarts de ingrijpende beslissing het park te verlaten. Inspelend op de , toekomstige, herontwikkeling van de voormalige bibliotheek tot de nieuwe Stadswinkel wordt  de Piusstraat de nieuwe locatie!